Υλικά
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα και λαδώνουμε ελαφρά με ένα χαρτί.
- Αλατίζουμε τις γαρίδες και τις ακουμπάμε πάνω στη σχάρα με το κέλυφος.
- Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3΄ περίπου από κάθε πλευρά.
- Μην τις παραψήσετε γιατί στεγνώνουν.
- Μόλις κοκκινίσουν ολόγυρα είναι έτοιμες.
- Σερβίρετε τες ζεστές με κλασικό λαδολέμονο.
- Εναλλακτικά καθαρίστε τες και περιχύστε τες με λαδολέμονο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Είναι απίστευτη η νοστιμιά τους!
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Αν δεν έχετε σχάρα και ανοιχτή φωτιά, μπορείτε να τις φτιάξετε στο φούρνο.
- Σε ένα μικρό ταψί ψιλοκόψτε φρέσκια ντομάτα να καλυφθεί όλη η βάση του σκεύους.
- Προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
- Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Ανακατέψτε.
- Ψήστε τη ντομάτα για 15΄ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
- Ακουμπήστε με προσοχή, να μην καείτε, τις ωμές γαρίδες μέσα στην ντομάτα και ψήστε για 5΄.
- Πασπαλίστε με τρίμματα φέτας και σβήστε το φούρνο.
- Αφήστε τες για 3-4΄ να λιώσει η φέτα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Όσο πιο πολύ τις ψήνουμε, τόσο πιο πολύ στεγνώνουν και σκληραίνουν.
- Μπορείτε να τις καθαρίσετε και να τις ψήσετε χωρίς το κέλυφος. Σαν αποτέλεσμα θα στεγνώσει και θα χάσει τα πολύτιμα υγρά του, όλη την νοστιμιά του δηλαδή.
- Ψήστε τις στο κέλυφος τους πάνω σε ανοιχτή φωτιά και μετά καθαρίστε και σερβίρετε.
- Εναλλακτικά, ψήστε σε γκριλιέρα στην εστία.