Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τα μπριζολάκια χοιρινά με παλαιωμένο τσίπουρο είναι μία πολύ γευστική συνταγή!
- Για τα μπριζολάκια χοιρινά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με παλαιωμένο τσίπουρο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στην άκρη.
- Σε μια σοτέζα σοτάρουμε τα μήλα με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουμε τα μήλα και στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ζωμό με νερό, τη μουστάρδα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα μπριζολάκια, το προσούτο, το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι.
- Ευχαριστούμε την Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα για την παραχώρηση της συνταγής.