Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ CHEF
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ CHEF
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν και τη διατηρούμε κρύα.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά.
- Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια.
- Χωρίζουμε τα φύλλα από την καρδιά μαρουλιού.
- Τα μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα.
- Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους που θα κατεβάσουν υγρασία.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το ζαμπόν, τα καρέ τυριού.
- Περιχύνουμε με 3 κουταλιές της σούπας dressing κι ανακατεύουμε τη σαλάτα του σεφ.
- Τη βάζουμε σε βαθιά πιατέλα ή σαλατιέρα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα 2 ή στα 4.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα του σεφ με φρυγανισμένο ψωμί.