Η σαλάτα του σεφ είναι διαχρονικά μια από τις πρώτες προτιμήσεις σε σαλάτα στον κόσμο.

Η σαλάτα του σεφ είναι διαχρονικά μια από τις πρώτες προτιμήσεις σε σαλάτα στον κόσμο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
163

Για τη σαλάτα του chef

  • 1 μικρό και σφιχτό iceberg
  • 1 καρδιά μαρουλιού και 2-3 τρυφερά φύλλα
  • 1 σαλάτα (φύλλα σαλάτας)
  • 1 τρυφερό αγγούρι
  • 10 ντοματίνια
  • 4 φέτ. ζαμπόν
  • 2 φέτ. τυρί
  • 2 φέτ. τσένταρ (κομμένες σε καρέ)
  • 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 αυγά βρασμένα
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν για το σερβίρισμα

Για την σάλτσα

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • Λίγες σταγόνες κονιάκ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν και τη διατηρούμε κρύα.

    Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά.

    Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια.

    Χωρίζουμε τα φύλλα από την καρδιά μαρουλιού.

    Τα μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα.

    Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους που θα κατεβάσουν υγρασία.

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα λαχανικά.

    Προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το ζαμπόν, τα καρέ τυριού.

    Περιχύνουμε με 3 κουταλιές της σούπας dressing κι ανακατεύουμε τη σαλάτα του σεφ.

    Τη βάζουμε σε βαθιά πιατέλα ή σαλατιέρα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα 2 ή στα 4.

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    Σερβίρουμε τη σαλάτα του σεφ με φρυγανισμένο ψωμί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται