Φτιάξε στα γρήγορα τη χορταστική σαλάτα του chef και απόλαυσέ την με την κλασική σάλτσα cocktail. Συνταγή εύκολη και γρήγορη που με αυτή τη σως για τη σαλάτα...

Φτιάξε στα γρήγορα τη χορταστική σαλάτα του chef και απόλαυσέ την με την κλασική σάλτσα cocktail. Συνταγή εύκολη και γρήγορη που με αυτή τη σως για τη σαλάτα του σεφ γίνεται τρομερή!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
140

Για τη σαλάτα του chef

  • 1 μικρό και σφιχτό iceberg
  • 1 καρδιά μαρουλιού και 2-3 τρυφερά φύλλα
  • 1 σαλάτα (φύλλα σαλάτας)
  • 1 τρυφερό αγγούρι
  • 10 ντοματίνια
  • 4 φέτ. ζαμπόν
  • 2 φέτ. γκούντα (κομμένες σε καρέ)
  • 2 φέτ. τσένταρ (κομμένες σε καρέ)
  • 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 αυγά βρασμένα
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν για το σερβίρισμα

Για την σάλτσα cocktail

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • Λίγες σταγόνες κονιάκ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Διατηρούμε κρύα τη σως.

    Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά.

    Για τη σάλτσα cocktail

    Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα cocktail. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.

    Διατηρούμε κρύα την σως για την σαλάτα του σεφ.

    Για τη σαλάτα του σεφ

    Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά.

    Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια.

    Χωρίζουμε τα φύλλα από την καρδιά μαρουλιού.

    Τα μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα της σαλάτας.

    Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους που θα κατεβάσουν υγρασία στη σαλάτα.

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα λαχανικά.

    Προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το ζαμπόν, τα καρέ τυριού.

    Περιχύνουμε με 3 κουταλιές της σούπας dressing κι ανακατεύουμε τη σαλάτα του σεφ.

    Τη βάζουμε σε βαθιά πιατέλα ή σαλατιέρα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα 2 ή στα 4.

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    Σερβίρουμε τη σαλάτα του σεφ με φρυγανισμένο ψωμί.

    Δείτε εδώ  ντιπ μουστάρδας και ντιπ με γιαούρτι για να συνοδέψετε τις αγαπημένες σας σαλάτες!

    Αν σας άρεσε η παραπάνω συνταγή, που να δοκιμάσετε και την παρακάτω:

    Διαφήμιση

    Τι θα συνοδεύατε με αυτή τη σαλάτα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται