Για τη σάλτσα cocktail
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα cocktail. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
Διατηρούμε κρύα την σως για την σαλάτα του σεφ.
Για τη σαλάτα του σεφ
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά.
Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια.
Χωρίζουμε τα φύλλα από την καρδιά μαρουλιού.
Τα μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα της σαλάτας.
Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους που θα κατεβάσουν υγρασία στη σαλάτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα λαχανικά.
Προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το ζαμπόν, τα καρέ τυριού.
Περιχύνουμε με 3 κουταλιές της σούπας dressing κι ανακατεύουμε τη σαλάτα του σεφ.
Τη βάζουμε σε βαθιά πιατέλα ή σαλατιέρα.
Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα 2 ή στα 4.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε τη σαλάτα του σεφ με φρυγανισμένο ψωμί.
Δείτε εδώ ντιπ μουστάρδας και ντιπ με γιαούρτι για να συνοδέψετε τις αγαπημένες σας σαλάτες!