Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κρατάμε το κοτσάνι τους ώστε να μη χωρίσουν όταν τα κόψουμε.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες σε τέταρτα.
- Τα βάζουμε σε μικρό ταψί.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι.
- Τα ανακατεύουμε και ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσουν καλά και να καραμελώσει το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το φαγόπυρο, τα βότανα, το ρόδι.
- Περιχύνουμε με τα υλικά του ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω τα ψητά λαχανικά και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας.
- Για να φτιάξεις το φαγόπυρο δες εδώ τη συνταγή μου.