Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Για το vegan σοκολατένιο γλυκό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρα φασόλια βρασμένα, ή μίξη βρασμένων οσπρίων, όπως φασόλια, ρεβύθια κλπ.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα φασόλια, τη βρώμη, το κακάο, το μέλι, τους χουρμάδες, το λάδι, το μπέικιν, το ξύσμα και 2 πρέζες αλάτι.
- Αλέθουμε όλα τα υλικά πολύ καλά να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν πάστα.
- Τέλος ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε να μπουν στο μείγμα. (Κρατάμε λίγες σταγόνες σοκολάτας για την επιφάνεια του γλυκού).
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί 24 εκατοστά ή σε μικρή βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση.
- Αδειάζουμε το γλυκό, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, 15΄μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε το σοκολατένιο γλυκό να σταθεί και να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Κόβουμε σε μικρές μπουκιές και σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Στράγγισε πολύ καλά τα όσπρια πριν τα χρησιμοποιήσεις.
- Βάλε ό,τι όσπρια σου αρέσουν, όπως μαύρα φασόλια, ρεβύθια, μαυρομάτικα ή απλά φασόλια.
- Αλέστε πολύ καλά το μείγμα στο μπλέντερ να γίνει αλοιφή.
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με γλυκαντικό της αρεσκείας σου.
- Μπορείς να βάλεις χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ή δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι.
- Χρησιμοποίησε κομμάτια λευκής ή άλλης σοκολάτας για παιχνίδι γεύσεων.