Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΕΡΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΕΡΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.
- Βάζουμε ανάμεσα τις πατάτες και το καρότο.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό και το δυόσμο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μία ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε απαλά τα φασολάκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό ταψί για περίπου 20 λεπτά να στεγνώσει η σάλτσα ντομάτας, να μελώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με το λάδι τους.