Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 με 35 λεπτά με την φλούδα τους για να μαλακώσουν.
- Έτσι, θα κρατήσουν όλη την γεύση και τη νοστιμιά τους και δεν θα ρουφήξουν περιττά υγρά.
- Αφού κρυώσουν λίγο αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
- Προσοχή δεν τις λιώνουμε. πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.
- Όσο η πατάτα είναι ζεστή ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
- Ανακατεύουμε απαλά με προσοχή να μην λιώσουν.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Έπειτα τρίβουμε και το καρότο. Όλη την διαφορά την κάνει το ωμό καρότο.
- Θα κρατήσουμε λίγο καρότο για να γαρνίρουμε στο τέλος.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καρότο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, τη μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ & ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με το καρότο που περίσσεψε.
- Απολαύστε τη δροσερή πατατοσαλάτα, με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί, κυρίως σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή στα πουλερικά σας, ή μέσα σε σάντουιτς.
- Είναι από τις πιο απλές και φανταστικές συνταγές όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά όλο το χρόνο.