Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, τρυφερό ζουμερό στήθος φιλέτο κοτόπουλο φούρνου με μοναδική γεύση.

Δύσκολη
0:30

2

10 λεπτά

20 λεπτά

Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Θα χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου για να βγει ζουμερό και τρυφερό το φιλέτο στο φούρνο.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
  3. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  4. Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ στην άκρη, για το σερβίρισμα.
  5. Με την υπόλοιπη θα αλείψουμε το φιλέτο κοτόπουλο για να πάρει μοναδική γεύση και αρώματα.
  6. Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.
  7. Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν.
  8. Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ.
  9. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο.
  3. Ακουμπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω στο στρώμα βοτάνων.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
  5. Θα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα
  6. Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μεσαία σχάρα.
  7. Ψήνουμε ακριβώς για 20’.
  8. Όση ώρα ψήνουμε το φιλέτο δεν ανοιγοκλεινουμε την πόρτα του φούρνου.
  9. Για να ψηθεί σωστά και να παραμείνει ζουμερό πρέπει να έχουμε σταθερή θερμοκρασία φούρνου στους 200ºC.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    Βγάζουμε το ψητό φιλέτο από τον φούρνο, το καλύπτουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να σταθεί για 5’ .
    Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα εποχής ή το κόβουμε σε φέτες για μοναδική σαλάτα του Καίσαρα!

Tips

  • Ξεκουράζοντας το φιλέτο κοτόπουλο μετά το ψήσιμο για λίγα λεπτά έχει σαν αποτέλεσμα ζουμερό και τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου.

Απόρρητο