Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Εκτέλεση
- Ιδανικά χρειαζόμαστε κιμά με λίπος, εάν βάλετε άπαχο κιμά θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.
- Χρειαζόμαστε μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς κόρα.
- Τρίβουμε τις 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ σε ψιλά ψίχουλα.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κιμά.
- Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε τα στεγνά ψίχουλα ψωμιού και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά.
- Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή λίγη φρυγανιά.
- Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Πλάθουμε ένα ένα κομμάτι θα βγουν 10 κομμάτια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° C.
- Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10’.
- Τα αναποδογυρίζουμε τα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ επιπλέον.