Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170°C, στον αέρα, να βγάλουν όλο το άρωμά τους και να γίνουν τραγανά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.
- Κοσκινίζουμε 1 κ.σ. πάνω στα κομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να σκάσει λίγο η επιφάνειά τους.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το λάδι, την ψιλή ζάχαρη και το ούζο.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι (κοσκινισμένο).
- Σταδιακά ενσωματώνουμε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και τα αμύγδαλα, μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε στρογγυλούς (ή σε σχήμα μισοφέγγαρου) κουραμπιέδες, βάρους περίπου 35 γρ., και τους αραδιάζουμε σε ταψί, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, αφήνοντας κενό ανάμεσά
τους γιατί φουσκώνουν κατά το ψήσιμο. - Πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλο την επιφάνειά τους σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα ώστε να κρατήσουν την άχνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να σκάσει λίγο η επιφάνειά τους.
- Κοσκινίζουμε σε ένα βαθύ σκεύος τη μισή άχνη ζάχαρη. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και μετά τους βυθίζουμε στην άχνη.
- Τους αχνίζουμε και από πάνω κοσκινίζοντας την υπόλοιπη άχνη με τη βανίλια στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Στο τέλος αχνίζουμε ξανά, κοσκινίζοντας την άχνη που περίσσεψε.