• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ανθόνερο
  • 500 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • Για το πασπάλισμα
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ανθόνερο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Χοντροκόβουμε πρώτα την καρυδόψιχα.

    Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

    Μέσα στα ασπράδια ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου έως ότου σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.

    Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη για 5 με 6 λεπτά περίπου να ασπρίσουν καλά.

    Προσθέτουμε το ανθόνερο, χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά και εναλλάξ ρίχνουμε καρύδι, σιμιγδάλι.

    Τέλος ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αραιώνουμε το μίγμα.

    Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μίγμα.

    Σκεπάζουμε την αραιή ζύμη και την αφήνουμε για 35 με 40 λεπτά να τραβήξει την υγρασία της και να σφίξει ελαφρά ώστε να πλάθεται.

    Βουτάμε τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε μέγεθος καρυδιού η σε σχήμα μισοφέγγαρου.

    Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.

    Τους ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 170°C στον αέρα να ροδίσουν.

    Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

    Με πινέλο τους αλείφουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

    Κάτι μαγειρεύεται