• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1
  • 1-1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη ψιλή
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι (Χυμό)
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. αμύγδαλα ντόπια με φλούδα
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το άχνισμα

  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10’ στους 170 ºC στον αέρα να βγάλουν όλο το άρωμα τους και να γίνουν πολύ τραγανά.

    Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με μαχαίρι.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το ούζο και με σύρμα τα ανακατεύουμε.

    Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο λάδι.

    Ρίχνουμε μπέικιν και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τα αμύγδαλα, μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Παίρνουμε κομμάτια 35 γρ. και πλάθουμε μισοφέγγαρο ή στρόγγυλούς.

    Τους ακουμπάμε σε ταψί με κενό ανάμεσα τους.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’ να ροδίσουν ελαφρά.

    Κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος.

    Αφήνουμε να κρυώσουν για 10’-15’ και μετά τους βυθίζουμε στην άχνη.

    Τους τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος και αχνίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται