Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30΄ να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να εμφανιστούν φουσκάλες χοντρές (θα φουσκώσει το μείγμα).
- Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα πιπέρια, το ελαιόλαδο, το προζύμι και νερό σε μπολ.
- Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 10΄.
- Αλευρώνουμε όποτε είναι αναγκαίο.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και ξαναζυμώνουμε.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, μαλακή και αφράτη, με επαναφορά όταν την πατάμε με το δάχτυλο.
- Δίνουμε με τις παλάμες μας πλακέ σχήμα.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί.
- Βάζουμε μέσα τη ζύμη διατηρώντας το πλακέ σχήμα της.
- Με λίγο ελαιόλαδο την αλείφουμε απαλά.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 15΄.
- Πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο τον πάγκο μας.
- Αδειάζουμε (τουμπάρουμε) τη ζύμη.
- Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι 5 κορδόνια (φιτίλια) κατά μήκος και ξανακόβουμε τα κορδόνια, το κάθε ένα σε πέντε κομμάτια όμοια. Πλάθουμε λεπτά κριτσίνια (βγαίνουν 25 κομμάτια).
- Αν μαζέψει η ζύμη την αφήνουμε 5΄ να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
- Τα απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
- Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10΄ να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.