Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει), ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μπολ.
- Με ένα πιρούνι όπως είναι ζεστές τις σπάμε σε μπουκιές και περιχύνουμε με το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Παγώνουμε την πατατοσαλάτα με γιαούρτι στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή ως συνοδευτικό.