Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΤΗ ΓΑΜΠΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΤΗ ΓΑΜΠΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Video
Εκτέλεση
- Με πολύ κοφτερό μαχαίρι σχίζουμε κατά μήκος τη γάμπαρη στα δυο ανοίγοντας την σε σχήμα πεταλούδας, αφήνοντας το κεφάλι να την συγκρατεί.
- Ζεσταίνουμε βαρύ σκεύος σχαροτήγανο η μαντέμι.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Ακουμπάμε τη γάμπαρη με το κέλυφος στο μαντέμι.
- Ψήνουμε για 3-4′ μέχρι το διάφανο σώμα τους να γίνει λευκό αλλά να παραμείνει ζουμερή η γάμπαρη.
- Τις βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με την σάλτσα και το κους κους.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΑΝΩΝ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λεμόνι, το ξίδι, το σκόρδο, το λάιμ και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο.
- Διατηρείται στο ψυγείο καλά σκεπασμένη μέχρι το σερβίρισμα.
- Εναλλακτικά μπορείτε να πολτοποιήσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αυθεντικό κους κους (χωρίς να το μουλιάσουμε).
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά των λαχανικών και να μαλακώσει.
- Το σερβίρουμε δροσερό με τη γάμπαρη.
Tips
- Εναλλακτικά καλύπτουμε το κους κους με βραστό νερό και αφήνουμε 5′ να φουσκώσει.