Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
Εκτέλεση
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα βρώμης, προσέχοντας όμως να μη βράσει.
- Το αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα τους χουρμάδες και τις σταφίδες.
- Αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά να μουλιάσουν.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης.
- Προσθέτουμε το γάλα βρώμης με τα φρούτα, το ξύσμα, το χυμό, το ταχίνι, την κανέλα και τα αλέθουμε να πολτοποιηθούν.
- Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα.
- Με το κουτάλι βάζουμε το μείγμα στο ταψί και κάνουμε ένα νοητό τετράγωνο 14×14 εκ.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάρες με κοφτερό μαχαίρι.
- Βουτάμε τις μπάρες με βρώμη στη λιωμένη σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε χαρτί μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Οι μπάρες με βρώμη και ταχίνι, διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο και μας δίνουν ενέργεια κάθε στιγμή.