Πασταχιούτα μακαρονάδα του γάμου από τη Ρόδο

Δύσκολη
1:10

10

10 λεπτά

1 ώρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΑΜΟΥ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΓΑΜΟΥ

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
  4. Προσθέτουμε κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
  5. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40 λεπτά. Σχεδόν μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα.
  6. Τέλος προσθέτουμε το νερό, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια και βράζουμε για 15λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα Πασταχιούτα.
  7. Σερβίρουμε με ζυμαρικά επιλογής.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αργυρή Σεντονά, από τα Απόλλωνα της Ρόδου η οποία μοιράστηκε την παραδοσιακή συνταγή της μαζί μας.

Απόρρητο