Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα σε ένα μπολ.
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
- Δυναμώνουμε και χτυπάμε για 1 λεπτό επιπλέον μέχρι να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το κουλί και από την ώρα που θα πάρει βράση συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 ακόμα λεπτά. Κατά την διάρκεια ανακατεύουμε 2-3 φορές.
- Αποσύρουμε από τη εστία και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
- Μπορείτε αν θέλετε να σουρώνετε το κουλί σε λεπρό σουρωτήρι.
- Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε σπασμένο μπισκότο ή θρυμματισμένα μελομακάρονα.
- Περιχύνουμε από πάνω με κουλί φράουλας.
- Με το κορνέ, σχηματίζουμε ροζέτες με τη κρέμα.
- Περιχύνουμε με κουλί και γαρνίρουμε με φράουλες η ζαχαρωτά.