Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και την ξινομυζήθρα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή κρέμας.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη γραβιέρα.
- Αδειάζουμε το μείγμα τυριών σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος 20 x 30 εκ.
- Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση και το καρότο σε φέτες και τα απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος.
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και το λεμονοθύμαρο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170°C, στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
- Όσο είναι ζεστό, έχει κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσει, κόβεται σε κομμάτια.