Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το πλένουμε και το κόβουμε σε μπουκετάκια μεγέθους μπουκιάς. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίσει καλά.
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά της κρούστας.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, να βγάλει το άρωμά του.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε.
- Μόλις διαλυθεί το αλεύρι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό γάλα ανακατεύοντας, καθώς και το ζωμό κότας.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη σάλτσα που να αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Σβήνουμε την εστία και ενσωματώνουμε τα τυριά ανακατεύοντας να λιώσουν.
- Ρίχνουμε τα στεγνά μπουκετάκια του μπρόκολου και ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με την κρεμώδη σάλτσα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε ομοιόμορφα με την κουτάλα.
- Πασπαλίζουμε με την κρούστα ψωμιού.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκέπασμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τρυφερό το μπρόκολο.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε.