Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε τα κρεμμύδια στο ταψί. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντάς τα ελαφρά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε στο ταψί τις αγκινάρες, τον αρακά και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Πλένουμε πολύ καλά τις baby πατάτες και, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε στη μέση.
- Τρυπάμε ελαφρά την πλευρά της φλούδας με το πιρούνι.
- Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί με τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες και προσθέτουμε το σκόρδο, μπόλικο πιπέρι και το μάραθο.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε ολόγυρα με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε κατόπιν το ταψί, ανακατεύουμε τα υλικά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με το λάδι τους.