Αγκινάρες κοκκινιστές με πατάτες

Δύο ανοιξιάτικα λαχανικά, οι αγκινάρες και ο αρακάς, μαγειρεύονται μαζί με baby πατάτες για να φτιάξουν ένα τέλειο χορταστικό πιάτο. Vegan και χωρίς γλουτένη.

Εύκολη
1:10

6

10 λεπτά

1 ώρα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Απλώνουμε τα κρεμμύδια στο ταψί. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντάς τα ελαφρά να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε στο ταψί τις αγκινάρες, τον αρακά και την πιπεριά Φλωρίνης.
  4. Πλένουμε πολύ καλά τις baby πατάτες και, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε στη μέση.
  5. Τρυπάμε ελαφρά την πλευρά της φλούδας με το πιρούνι.
  6. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί με τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες και προσθέτουμε το σκόρδο, μπόλικο πιπέρι και το μάραθο.
  7. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
  8. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  9. Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε ολόγυρα με αλουμινόχαρτο.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά.
  11. Ξεσκεπάζουμε κατόπιν το ταψί, ανακατεύουμε τα υλικά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με το λάδι τους.
Απόρρητο