Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά σε μέτρια
ένταση. - Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια και τις φέτες της ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με το κύμινο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε
το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα, αλλά τα φασολάκια να παραμείνουν τρυφερά. - Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας στα τελευταία λεπτά για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο με την πάπρικα και το μπούκοβο.
- Σερβίρουμε τα φασολάκια σε πιάτο, γαρνίρουμε με κουταλιές γιαουρτιού και περιχύνουμε με λίγο πικάντικο λάδι. Συνοδεύουμε με ψωμί.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ