Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.), το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το βαλσαμικό ξίδι. Τα ανακατεύουμε να κατεβάσουν
τους χυμούς τους. - Τοποθετούμε στον κάδο του air fryer θήκη μιας χρήσης και βάζουμε μέσα το μείγμα με τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τα κοτσάνια βασιλικού.
- Κόβουμε τη φέτα σε 3-4 κομμάτια και τη μοιράζουμε στην επιφάνεια.
- Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού και ψήνουμε για 17 λεπτά στους 200°C.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από το σκόρδο και λιώνουμε τη σάρκα του μέσα στα ντοματίνια. Ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Τις σουρώνουμε –κρατάμε λίγο από το νερό τους– και τις ρίχνουμε στα ψημένα υλικά.
- Ανακατεύουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών.
- Τέλος, προσθέτουμε φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα