Εύκολο σουφλέ με σπανάκι

Εύκολο σουφλέ με σπανάκι, ιδανικό για εντυπωσιακό ορεκτικό. Λαχταριστή γεύση με λίγο χρόνο προετοιμασίας.

Εύκολη
0:50

8-10 μερίδες

20 λεπτά

30 λεπτά

ευκολο σουφλε με σπανακι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκα– και το πράσο για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  3. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
  4. Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ και το βούτυρο μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  6. Μόλις δέσει η κρέμα, έπειτα από λίγα λεπτά, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και τα μισά τριμμένα τυριά ανακατεύοντας να λιώσουν από τη θερμότητα του μείγματος.
  7. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε τα σοταρισμένα
    υλικά και ανακατεύουμε.
  8. Λαδώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός αντικολλητικού ταψιού 22 x 34 εκ.
  9. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  10. Ψήνουμε το σουφλέ σπανάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά.
  11. Το αφήνουμε να σταθεί λίγο και να σταθεροποιηθεί προτού το κόψουμε σε κομμάτια.
  12. Ζεστό είναι κρεμώδες και ακαταμάχητο, αλλά είναι εξίσου απολαυστικό και σε θερμοκρασία δωματίου.
Απόρρητο