ΑΡΘΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Κεράσια: Διατροφική αξία και θερμίδες

κερασια διατροφικη αξια

Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες κερασιών: Τα γλυκά, κατακόκκινα, ζουμερά με τραγανή σάρκα και τα ξινά, ανοιχτόχρωμα πετροκέρασα με κρουστή τραγανή σάρκα και υπόξινη γεύση. Τα κεράσια δεν είναι μόνο απολαυστικά, αλλά και ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία. Διαθέτουν ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ.

κερασια διατροφικη αξια

Κεράσια: Διατροφική αξία και θερμίδες

Διατροφική αξία (ανά 100 γραμμάρια):

  • Θερμίδες: ~50 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12-16 γρ. (κυρίως φυσικά σάκχαρα)
  • Πρωτεΐνες: 1 γρ.
  • Λίπη: <0.5 γρ.
  • Φυτικές ίνες: ~1.5-2 γρ.
  • Βιταμίνες: Πλούσια σε βιταμίνη C, Α, Κ και φυλλικό οξύ
  • Μέταλλα: Κάλιο, μαγγάνιο, χαλκός και σίδηρος

Οφέλη για την υγεία

  • Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
  • Υγεία της καρδιάς: Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη ρύθμιση της χοληστερίνης.
  • Βελτίωση του ύπνου: Αποτελούν φυσική πηγή μελατονίνης, που συμβάλλει στον καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.
  • Ανακούφιση από πόνο και φλεγμονές: Ιδιαίτερα ευεργετικά για άτομα με αρθρίτιδα ή μυϊκούς πόνους.
  • Στήριξη του ανοσοποιητικού: Η βιταμίνη C ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Απολαύστε τα κεράσια με ξηρούς καρπούς για ένα ισορροπημένο σνακ και φτιάξτε τα ωραιότερα καλοκαιρινά γλυκά, όπως μαρμελάδα κεράσι, γλυκό κουταλιού, κερασόπιτα, λικέρ κεράσι.

Απόρρητο