Όταν είναι η εποχή τους φτιάχνουμε λικέρ κεράσι, το σφραγίζουμε σε μπουκάλια και γευόμαστε όλο το χρόνο τα αρώματά τους!

Όταν είναι η εποχή τους φτιάχνουμε λικέρ κεράσι, το σφραγίζουμε σε μπουκάλια και γευόμαστε όλο το χρόνο τα αρώματά τους!

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
158

Υλικά

  • Μερίδες 1,5 λίτρο
  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 1 αποστειρωμένη γυάλα ή 2 αποστειρωμένα μπουκάλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ κεράσι

    Για το λικέρ κεράσι, διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια.

    Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε και τα κουκούτσια και συλλέγουμε τα ζουμιά που στάζουν μέσα σε μπολ.

    Κάνουμε στρώσεις τα κεράσια με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το χυμό που έχουν βγάλει, καθώς αφαιρούσαμε τα κουκούτσια.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.

    Την επόμενη μέρα θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει σε σιρόπι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.

    Προσθέτουμε το αλκοόλ και τα μυρωδικά και σφραγίζουμε τη γυάλα.

    Την αφήνουμε σε σκοτεινό σημείο για ένα μήνα. Πότε πότε ανακινούμε το βάζο.

    Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ.

    Το μοιράζουμε σε 2 μπουκάλια για λικέρ και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο.

    Χρειάζεται χρόνο ωρίμανσης 1 μήνα.

    Εκτός από λικέρ κεράσι, όταν τα κεράσια είναι στην εποχή τους, μπορείτε να φτιάξετε και το παρακάτω καταπληκτικό γλυκό.

    Τι άλλο φτιάχνεις με κεράσια;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται