Vegan chips πρωτεΐνης

Vegan chips πρωτεΐνης στον φούρνο, συνοδευμένα με το αγαπημένο σας ντιπ! Ένα θρεπτικό, χωρίς γλουτένη και 100% φυτικό σνακ – ιδανικό για όλους

Εύκολη
0:17

2 - 3 μερίδες

5 λεπτά

12 λεπτά

vegan chips

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
    2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου,  το αλεύρι καρύδας, το αλάτι, και τη πάπρικα.
    3. Προσθέτουμε χλιαρό νερό,  λάδι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη (είναι εύθρυπτη η ζύμη, διότι δεν έχει γλουτένη η οποία προσδίδει συνοχή). Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.
    4. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και χρησιμοποιώντας τον πλάστη την πιέζουμε μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.
    5. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ στρογγυλό, κόβουμε τη ζύμη, εάν δεν έχετε κουπάτ χρησιμοποιήστε το καπάκι από ένα μπουκάλι.
    6. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    7. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
    8. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.
    9. Αποθηκεύουμε τα vegan chips που περίσσεψαν σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 έως 5 ημέρες. Αν χάσουν την τραγανότητα τους, μπορούμε να τα ξαναζεστάνουμε για λίγο στο φούρνο πριν τα σερβίρουμε.
    10. Οι γευστικές επιλογές είναι ατελείωτες καθώς μπορείτε να τα καρυκεύσετε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Tips

Απόρρητο