Άσπρη τούρτα αμυγδάλου, του Ηρακλή Ξεκαρδάκη

Άσπρη τούρτα αμυγδάλου, του Ηρακλή Ξεκαρδάκη

Υλικά

Για το παντεσπάνι
300 γραμ. αμύγδαλα αξεφλούδιστα κοπανισμένα ψιλά
200 γραμ. ζάχαρη
8 αυγά
1 μπέικιν
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτηράκι κονιάκ να σπάσει η μυρωδιά των αυγών
(ένα ταψάκι νούμερο 40 εγώ χρησιμοποιώ ένα σχετικά μεγάλο που έχω)

Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό

Για την κρέμα
6 ποτήρια γάλα
6 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
2 άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά βιτάμ
2 αυγά

Για τη σαντιγί
1 πράσινο γάλα φυτικό
αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλά κομμένα


Εκτέλεση

Χτυπάω όλα τα υλικά για το παντεσπάνι, αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ψήνω στο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C, για μισή ώρα περίπου, ανάλογα με το φούρνο.

Φτιάχνω το σιρόπι και αφού κρυώσει και το παντεσπάνι και το σιρόπι, ρίχνω το σιρόπι στο παντεσπάνι. Bάζω στο ψυγείο να παγώσει.

Φτιάχνω την κρέμα, την απλώνω στο παντεσπάνι και βάζω στο ψυγείο πάλι να παγώσει.

Για την σαντιγί: χτυπάω ένα πράσινο γάλα, τη μικρή συσκευασία, στο μίξερ και ανακατεύω μέσα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλά κομμένα. Απλώνω τη σαντιγί από πάνω από την κρέμα, βάζω στο ψυγείο να παγώσει και στολίζω όπως θέλω .
Εδώ είναι η τούρτα γενεθλίων των μικρών, που είναι αυτή η τούρτα αμυγδάλου και από πάνω έβαλα τρία αυτοκινητάκια τους , τριμμένο μπισκότο στο δρόμο και λίγη άσπρη κρέμα για τις γραμμές και όλα τα άλλα που βρήκα στα παιχνίδια τους και τα κάρφωσα πάνω.

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία, να δείξουμε δημιουργίες μας, που αγαπάμε.