Εκτέλεση
Προετοιμασία
Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ.
Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ για 5′.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7′ δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αβγά και απαλά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20′.
Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του.
Αφήνουμε να σταθούν για 15′ και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει.
Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο με την άχνη μέχρι να κρεμώσει.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια.
Χτυπάμε απαλά μέχρι να γυαλίσει, ώστε να είναι λεία και μεταξένια.
Για το μοντάρισμα
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι.
Αλείφουμε εξωτερικά όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας ολόγυρα και από πάνω.
Παγώνουμε για λίγο την τούρτα σοκολάτα και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Για το ξύσμα σοκολάτας
Παγώνουμε καλής ποιότητας σοκολάτα και με μαχαίρι ξύνουμε φλούδες.