Μαρμελάδα καρπούζι, της Όλγας Ριστάνη

Μαρμελάδα καρπούζι, της Όλγας Ριστάνη

Υλικά

1 κιλό καρπούζι (με τα υγρά του), τριμμένη φλούδα με λίγη σάρκα
300 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. νερό
1 βανίλια
2 κ.σ σιρόπι γρεναδίνη
χυμό από ½ λεμόνι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τη φλούδα του καρπουζιού. Βάζουμε το τρίμμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε συνατή φωτιά για 20 λεπτά ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.

Προθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λεμόνι και τη γρεναδίνη (πιστέψτε με η γρεναδίνη κάνει την διάφορα, όταν κρυώσει δίνει υπέροχο άρωμα, χρώμα και γεύση) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου να δέσει.

Το πόσο δεμένη την θέλετε, εξαρτάται από τα γούστα σας. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο δεμένη, τόσο πιο σφιχτή γίνεται όταν κρυώσει, και εμείς τη θέλουμε να απλώνεται). Αφήνετε να κρυώσει.
Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και την διατηρείτε στο ψυγείο.

Αλείψτε τη σε φρυγανιά με βούτυρο για πρωινό, ή συνοδέψετε το γιαούρτι σας, σαν επιδόρπιο.

Επίσης, με τα ίδια υλικά και διαδικασία, μπορείτε απλά να κόψετε σε λωρίδες ή λεπτές την φλούδα και να σας γίνει ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού.