Μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού, της Χριστίνας Βέρρα

Μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού, της Χριστίνας Βέρρα

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
300 γρ. ελαιόλαδο,
300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
350 γρ. ζάχαρη άχνη,
4 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού,
6 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής


Εκτέλεση

Σε μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα.

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ωρίτσα, να σφίξει.

Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα ή σε πλεξίδες και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα και ψήνουμε για 15′ με 20′.

Καλή επιτυχία!