Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο, του Αναστάση Γκαϊδόγιαννη

Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο, του Αναστάση Γκαϊδόγιαννη

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 κούπα ελαιόλαδο,
2 κούπες ζάχαρη,
5 αυγά,
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι,
ξύσμα από δύο πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα),
1 κουβερτούρα (προαιρετικά),
καρύδι τριμμένο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα κέικ ή σε δύο πιο μικρές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).

Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα, να την απλώσουμε επάνω στο κέικ μας, αφού το αφήσουμε να κρυώσει καλά και να πασπαλίσουμε λίγο καρυδάκι.