Ντόνατ κανέλα-πορτοκάλι, στο φούρνο, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Ντόνατ κανέλα-πορτοκάλι, στο φούρνο, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Υλικά

150 γραμ. αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
100 γραμ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
50- 70 γραμ. ζάχαρη καρύδας
12 γρ ή 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
μια τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
120 γραμ. λάδι καρύδας λιωμένο
130 γραμ. χυμό από πορτοκάλι
2 κ.γ baking powder
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

 


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ τη χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά,  χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν.

Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο

Tips:
Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα. Οι περισσότεροι που δοκίμασαν τα ντόνατ, μου έκαναν αυτή την παρατήρηση.