Χυμός μήλου χωρίς αποχυμωτή
Τρεις εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε φυσικό χυμό μήλου χωρίς αποχυμωτή και χωρίς ζάχαρη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Πώς να φτιάξετε φυσικό χυμό μήλου χωρίς αποχυμωτή – 3 εύκολοι τρόποι
Σας αρέσει ο φυσικός χυμός μήλου, αλλά δεν έχετε αποχυμωτή για να σας δώσει έτοιμο τον καθαρό χυμό στο ποτήρι; Αναρωτιέστε «πώς να φτιάξω σπιτικό χυμό μήλου;»
Εδώ θα βρείτε τρεις διαφορετικούς τρόπους και μια απλή συνταγή για χυμό μήλου χωρίς αποχυμωτή και χωρίς ζάχαρη!
1ος τρόπος: Φυσικός χυμός μήλου στο μπλέντερ
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξετε φυσικό χυμό μήλου χωρίς ζάχαρη είναι με το μπλέντερ.
- Καθαρίστε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια.
- Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν παχύρρευστος πολτός.
- Αν θέλετε πιο λείο αποτέλεσμα, περάστε τον πολτό από ένα ψιλό σουρωτήρι.
- Προσθέστε λίγο υγρό για να γίνει πιο αραιός — ιδανικά χυμό πορτοκαλιού ή άλλο φυσικό χυμό.
Έτσι θα έχετε έναν φυσικό, γλυκό χυμό μήλου έτοιμο για σερβίρισμα!
2ος τρόπος: Σπιτικός χυμός μήλου στην κατσαρόλα
Αυτός ο τρόπος είναι λίγο πιο «μαγειρικός», αλλά δίνει πιο πλούσια γεύση και υφή.
- Διαλέξτε ώριμα και ζουμερά μήλα. Πλύντε τα, ξεφλουδίστε τα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα στη μέση.
- Βάλτε τα σε κατσαρόλα και προσθέστε νερό ίσα που να τα σκεπάζει.
- Βράστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφήστε να κρυώσουν λίγο και, αν θέλετε, λιώστε μερικά μήλα για πιο έντονη γεύση.
- Σουρώστε το ζουμί σε μπολ. Δοκιμάστε το και, αν θέλετε, προσθέστε λίγη ζάχαρη, κανέλα ή γαρύφαλλο.
Ο χυμός μήλου διατηρείται στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα, ενώ τον πολτό που μένει μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες ή γλυκά.
3ος τρόπος: Χυμός μήλου από παγωμένο μήλο
Ένας απλός και εντυπωσιακός τρόπος χωρίς κανένα σκεύος!
- Παγώστε ένα μήλο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
- Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σκίστε τη φλούδα με ένα μαχαιράκι και πιέστε το μήλο πάνω από ένα ποτήρι.
Ο χυμός θα τρέχει φυσικά — σαν να στύβετε ένα πορτοκάλι!


