
Η γάστρα είναι το μαγειρικό σκεύος που καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία να κάνει το φαγητό μας “λουκούμι”. Το μαγείρεμα στη γάστρα είναι αργό και αναδεικνύει τα αρώματα και τις γεύσεις του...
Η γάστρα είναι το μαγειρικό σκεύος που καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία να κάνει το φαγητό μας “λουκούμι”. Το μαγείρεμα στη γάστρα είναι αργό και αναδεικνύει τα αρώματα και τις γεύσεις του...
Κουνέλι στιφάδο Η πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμο στιφάδο από την Αργυρώ. Όπως το φτιάχνουν στην Πάρο, χωρίς τηγάνι και πολύ λάδι...
ΜαγείρεψεΑγριογούρουνο στη γάστρα Μια συνταγή της Αργυρώς για σούπερ αγριογούρουνο με δαμάσκηνα. Μάθετε πώς να μαγειρέψετε σωστά το αγριογούρουνο στη γάστρα και...
ΜαγείρεψεΜοσχάρι στη γάστρα Μια συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο μοσχαράκι. Τέλειο πιάτο για να σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι. Τα κάστανα και τα...
ΜαγείρεψεΜοσχάρι στο φούρνο Μια σπιτική και οικογενειακή συνταγή της Αργυρώς για πεντανόστιμο μοσχάρι στο φούρνο που θα τρελάνει κόσμο. Περάστε πρώτα το...
ΜαγείρεψεΜαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα Η μαρινάδα στο μαγείρεμα του κρέατος είναι το Α και Ω. Φτιάξτε το χοιρινό στη γάστρα από την...
ΜαγείρεψεΗ τσούκα Ρόδου, είναι μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή για μοσχάρι με πλιγούρι και τραχανά στη γάστρα. Παραδοσιακά γίνεται με κατσικάκι, αλλά και με μοσχαράκι...
ΜαγείρεψεΤο cassoulet, είναι η γαλλική εκδοχή για φασολάδα με λουκάνικο και κρέας. Για το κασουλέ (Cassoulet) γαλλική φασολάδα με λουκάνικο και κρέας,...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε να φτιάξουμε ρεβύθια και φακές με μελιτζάνες στη γάστρα, έχοντας ήδη έτοιμα, βρασμένα τα ρεβύθια. Βράζουμε τις φακές σε νερό για...
ΜαγείρεψεΓια το τουρλού στο φούρνο, την παραδοσιακή σοφαγάδα στη γάστρα, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάποιο λαχανικό στο τουρλού συνταγή...
ΜαγείρεψεΓια την κοκκινιστή φασολάδα με λουκάνικο, βράζουμε πρώτα τα φασόλια, χωρίς να τα έχουμε μουλιάσει, σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό...
ΜαγείρεψεΑυτό το εύκολο ψωμί στη γάστρα σε 10 λεπτά, είναι από τα αγαπημένα μου.Θα ζυμώσουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε λεκάνη...
ΜαγείρεψεΡεβύθια με μελιτζάνες Για τα ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο, θα χρησιμοποιήσουμε τα μαγειρεμένα ρεβύθια που περίσσεψαν. Το σιγομαγείρεμα στη γάστρα τους δίνει...
ΜαγείρεψεΓια την Ροδίτικη λοπάδα Ή αλλιώς την παραδοσιακή φασολάδα στο φούρνο από τη Ρόδο, θα χρειαστούμε γάστρα, ή πήλινο σκεύος με καπάκι.Βράζουμε τα...
ΜαγείρεψεΓια το κοκκινιστό κοτόπουλο στιφάδο στη γάστρα, κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε 5-6 μερίδες. Το πλένουμε καλά, του ρίχνουμε λίγο ξύδι και...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε το γλυκόξινο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα, κόβωντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το πλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό...
ΜαγείρεψεΓια το ψωμί εύκολο χωρίς ζύμωμα, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα. Το ψωμί εύκολο χωρίς ζύμωμα, χωριάτικο και σπιτικό, είναι...
ΜαγείρεψεΤο πρώτο πράγμα που κάνουμε για να φτιάξουμε τις αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο είναι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες.Αφού...
ΜαγείρεψεΡεβύθια στο φούρνο Πόση γεύση από Ελληνικά νησιά έχουν αυτά τα ρεβύθια φούρνου! Δεν νομίζω να υπάρχει παιδί που να λάτρεψε τα...
ΜαγείρεψεΓια τις φακες συνταγη της γιαγιας με χταποδι, αυτό το παραδοσιακό και συνάμα πρωτότυπο φαγητό, βράζουμε πρώτα τις φακες σε μπόλικο νερό...
ΜαγείρεψεΓια το αρνί στη γάστρα με πατάτες,Ψιλοκόβουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. ...
ΜαγείρεψεΓια το ζουμερό βοδινό στη γάστρα, θα χρησιμοποιήσουμε μικρή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή κατσαρόλα που να μπαίνει...
ΜαγείρεψεΓια το λεμονάτο κατσικάκι στη γάστρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι...
ΜαγείρεψεΑλατοπιπερώνουμε το μοσχαρίσιο κότσι και το ταμπονάρουμε με αλεύρι. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.Ζεσταίνουμε...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε να φτιάξουμε το αρνίσιο μπούτι στο φούρνο, βάζοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε λαμαρίνα. Την τοποθετούμε στο φούρνο στους 250°C στις...
ΜαγείρεψεΓια το χοιρινό με κολοκύθα, καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες. Στη συνέχεια την κόβουμε...
ΜαγείρεψεΧοιρινό με μουστάρδα, ένας συνδυασμός του ονείρου, με πλούσια σάλτσα, σιγομαγειρεμένο στη γάστρα. Τυλίγουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και το πιπέρι...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε να φτιάξουμε το κοτόπουλο στη γάστρα, βράζοντας το κοτόπουλο σε κατσαρόλα για 4΄.Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄....
ΜαγείρεψεΓια το γλυκόξινο κοτόπουλο στη γάστρα, αφήνουμε πρώτα το πουλερικό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τουλάχιστον για 30'. Το σκουπίζουμε πολύ καλά...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τα ρεβύθια στη γάστρα με γίγαντες από την προηγούμενη μέρα (βρείτε κι άλλες συνταγές με ό,τι μας περίσσεψε) βάζουμε σε...
Μαγείρεψε