Υλικά
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
Εκτέλεση
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και με βάρος το χτυπάμε να γίνει λεπτό.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και βουτάμε το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 30′.
- Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Αφήνουμε για 5′ σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μαϊντανό και γιαούρτι και πασπαλίζουμε πάπρικα ή πιπέρι.
- Τυλίγουμε σε σουβλάκι με αραβική πίτα.
ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 15′.
- Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια (αν θέλετε φτιάχνετε 14 μικρές πίτες για μικρά σουβλάκια).
- Πασπαλίζουμε αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε λεπτές πίτες.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά 1′- 2′ από κάθε πλευρά.