• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
5
  • 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα του
  • 2 καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την αγγουροσαλάτα

    Αφού πλύνουμε το αγγούρι με τη φλούδα του, το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.

    Το αφήνουμε, πασπαλίζοντάς το με λίγο αλάτι, να σταθεί για 10΄, να «ιδρώσει».

    Το στύβουμε με τα χέρια, να φύγουν τα πολλά υγρά και να στραγγίσει καλά. Το τοποθετούμε σε σαλατιέρα.

    Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν. Αλατίζουμε τη σαλάτα.

    Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται