Αγκινάρες αλά πολίτα

Οι αγκινάρες αυγολεμονο της Αργυρως είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο μενού, όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους.

4

10 λεπτά

35 λεπτά

αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.
  3. Αν έχετε φρέσκες αγκινάρες, δείτε εδώ πώς θα τις καθαρίσετε χωρίς να μαυρίσουν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Προς το τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα.
  7. Στο τέλος μένει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό και με πολύ λίγη δεμένη σάλτσα.
  8. Περιχύνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
  9. Αν θέλουμε δένουμε με κορν φλάουρ ή τις κάνουμε με αυγολέμονο.
Απόρρητο