Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προς το τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε το φαγητό, προσθέτουμε άνηθο, μάραθο και τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών.
- Βράζουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα.
- Στο τέλος μένει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό και με πολύ λίγη δεμένη σάλτσα.
- Περιχύνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
- Αν θέλουμε δένουμε με κορν φλάουρ ή κάνουμε αυγολέμονο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ