Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε τις καρδιές στη μέση.
- Ρίχνουμε όσες καθαρίζουμε σε ένα μπολ με νερό και 2 στυμμένα λεμόνια για να μην οξειδωθούν. Όταν τις καθαρίσουμε όλες, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
- Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε μέσα τις αγκινάρες, τα κλωναράκια μάραθου, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
- Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε ώστε να μην παραψηθούν οι αγκινάρες και πάρουν χρώμα, αλλά να παραμείνουν τρυφερές και αρωματικές.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Πιέζουμε το ψημένο σκόρδο και παίρνουμε τη μαλακή σάρκα του. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα και σερβίρουμε.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ
- Τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε για 15′ σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν.
- Στο νερό που βράζει στύβουμε 1/2 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Είναι έτοιμες και τις σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΩΜΕΣ
- Διαλέγουμε τρυφερές αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και τις βυθίζουμε σε μπολ με νερό που έχουμε στύψει λεμόνια.
- Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα, τις πιάνουμε μια μια, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τις βάζουμε όλες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Τις ανακατεύουμε πολύ καλά και τις σερβίρουμε σκέτες, με φλούδες γραβιέρας ή με πράσινη σαλάτα και ντρέσινγκ.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ