Αγκινάρες σαλάτα

Αγκινάρες σαλάτα ψητές, βραστές ή ωμές. Σκέτες, με λαδολέμονο, με ντρέσινγκ γιαουρτιού ή μουστάρδας. Είναι ένα ελαφρύ, νόστιμο γεύμα ή συνοδευτικό. Απολαύστε τη φρέσκια αγκινάρα στην εποχή της για να γευτείτε την υπέροχη γεύση από το κορυφαίο αντιοξειδωτικό λαχανικό του πλανήτη!

4

15 λεπτά

20 λεπτά

αγκινάρες σαλάτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε τις καρδιές στη μέση.
  2. Ρίχνουμε όσες καθαρίζουμε σε ένα μπολ με νερό και 2 στυμμένα λεμόνια για να μην οξειδωθούν. Όταν τις καθαρίσουμε όλες, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  3. Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε μέσα τις αγκινάρες, τα κλωναράκια μάραθου, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
  4. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε ώστε να μην παραψηθούν οι αγκινάρες και πάρουν
    χρώμα, αλλά να παραμείνουν τρυφερές και αρωματικές.
  5. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  6. Πιέζουμε το ψημένο σκόρδο και παίρνουμε τη μαλακή σάρκα του. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  7. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
  8. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα και σερβίρουμε.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

  1. Τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε για 15′ σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν.
  2. Στο νερό που βράζει στύβουμε 1/2 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  3. Είναι έτοιμες και τις σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι.
  4. Αγκινάρες ωμές

  5. Διαλέγουμε τρυφερές αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και τις βυθίζουμε σε μπολ με νερό που έχουμε στύψει λεμόνια.
  6. Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα, τις πιάνουμε μια μια, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  7. Τις βάζουμε όλες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  8. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά και τις σερβίρουμε σκέτες, με φλούδες γραβιέρας ή με πράσινη σαλάτα και ντρέσινγκ.
  9. Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τέλεια μαγειρέματα με το κορυφαίο λαχανικό, την αγκινάρα εδώ!
  10. Προτεινόμενες συνταγές

Απόρρητο