Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.
- Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
- Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ.
- Αδειάζουμε την αλευρόπιτα.
- Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
- Ανακαλύψτε όλες τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα!