• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη βάση
  • 125 γραμ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 γραμ. κράκερς
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γραμ. σπανάκι πλυμμένο και στεγνό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 400 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αλμυρό cheesecake

    Αλμυρό cheesecake υπέροχο

    Η αλμυρή εκδοχή του πασίγνωστου τσιζκέικ. Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για το αλμυρό cheesecake. Στην συνέχεια για το ελαφρύ και αλμυρό τσίζκεικ με γιαούρτι από την Αργυρώ ξεκινάμε με το μίγμα.

    Για το μίγμα

    • Σοτάρουμε πρώτα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του.
    • Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
    • Βάζουμε τα κράκερ στους κόφτες του μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα στους κόφτες να γίνει το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
    • Βάζουμε το μίγμα σε κυκλική φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ.
    • Πιέζουμε το μίγμα με τα χέρια ή με την ανάποδη του κουταλιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
    • Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά.
    • Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα τυριά και τα λιώνουμε με το αντίστοιχο εξάρτημα μέχρι να γίνουν κρέμα.
    • Συνεχίζοντας να δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
    • Συνεχίζουμε την ανάδευση των υλικών μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
    • Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε το μίγμα για το αλμυρό τσίζκεικ με γιαούρτι από την Αργυρώ στη φόρμα και ψήνουμε στους 160ºC για 35 με 40 λεπτά.
    • Βγάζουμε από το φούρνο το ελαφρύ τσίζκεικ με γιαούρτι και αφήνουμε να κρυώσει για 15′ πριν το σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε το αλμυρό cheesecake, τότε και η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×