Αλμυρα soft cookies
Τα αλμυρα soft cookies,
είναι ιδανικά για τα παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά. Αυτά τα αλμυρα soft cookies θα γίνουν τα αγαπημένα τους για κολατσιό στο σχολείο.
Για να ξεκινήσουμε τα αλμυρα soft cookies
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τα αλέθουμε λίγο στο μπλέντερ να γίνει σαν ρύζι.
- Βάζουμε σε μπολ τα αλεσμένα, ψιλοκομμένα λαχανικά και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4’ στο δυνατό.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το μίγμα σε καθαρή πετσέτα και την στρίβουμε.
- Πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ για τα αλμυρα soft cookies.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά, το σχοινόπρασο, λίγο αλάτι και το κορν φλάουρ.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν ζύμη που πλάθεται.
- Αν χρειάζεται λίγο έξτρα κορν φλάουρ, πασπαλίζετε λίγο ώστε να ενωθεί σε ζύμη το μιγμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
- Πλάθουμε 8 μεγάλα μπισκότα.
- Τα ακουμπάμε στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί τα μπισκότα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C στο αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20’ να ροδίσουν οι άκρες τους.
- Αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 10’.
- Μετά τα σερβίρουμε ζεστά και λαχταριστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί ώστε να παραμείνουν μαλακά και να μην ξεραθούν.
- Τα ψημένα μαλακά αλμυρά μπισκότα με τυρί διατηρούνται στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένα για 3 μήνες.
- Τα απολαμβάνουμε σαν σνακ ή με σούπες και σαλάτες.
Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων
- Ζεματίστε για 2´ σε νερό που βράζει, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
- Στεγνώστε το πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
- Αλέστε το στο μπλέντερ και συνεχίστε κανονικά τη συνταγή.
Αν σας άρεσαν αυτά τα αλμυρά soft cookies που είναι κατάλληλα για σνακ, brunch και για όλες τις ώρες, δοκιμάστε οπωσδήποτε και τη γλυκιά τους εκδοχή soft cookies!
Φτιάξτε τα και σας περιμένω στα social media για να μου γράψετε τα σχόλιά σας!
Καλή επιτυχία!