Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται, να γίνουν δηλαδή μαρέγκα.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε για αρκετή ώρα με τα χέρια μέχρι να μελώσει η ζάχαρη με τη ζέστη των χεριών και όλο το μείγμα να γίνει σαν ζύμη.
- Μόλις μελώσουν η ζάχαρη με το αλεσμένο αμύγδαλο ρίχνουμε τη φρυγανιά και το χυμό λεμονιού.
- Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαλακή σπάτουλα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
- Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ό,τι σχήμα θέλουμε (συνήθως στο σχήμα ενός μικρού μπιφτεκιού) και στη μέση της επιφάνειας του αμυγδαλωτού ακουμπάμε πιέζοντας ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα αμυγδαλωτά και τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους σε ρηχά ταψιά, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι μαλάκα αλλά σιγά-σιγά όσο κρυώνουν σκληραίνει η υφή τους.
- Αναποδογυρίζουμε το ταψί πάνω σε μία καθαρή πετσέτα, ραντίζουμε το αντικολλητικό χαρτί από την πίσω πλευρά με λίγο ανθόνερο και τα αμυγδαλωτά θα αρχίσουν να ξεκολλάνε σιγά-σιγά χωρίς να σπάνε.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα τυλίγουμε ένα-ένα σε μεμβράνη ή ζελατίνα, όπου και θα διατηρηθούν για πάρα πολύ καιρό χωρίς να χάσουν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους.
- Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα ζεστά αμυγδαλωτά με λίγη ζάχαρη άχνη.
Tips
- Τα αμυγδαλωτά δεν ροδίζουν πολύ, μένουν ανοιχτόχρωμα διότι δεν περιέχουν καθόλου κρόκο αυγού που δίνει χρώμα στα γλυκά.
- Προσοχή στο ξεφορμάρισμα