Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται, να γίνουν δηλαδή μαρέγκα.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε για αρκετή ώρα με τα χέρια μέχρι να μελώσει η ζάχαρη με τη ζέστη των χεριών και όλο το μείγμα να γίνει σαν ζύμη.
Μόλις μελώσουν η ζάχαρη με το αλεσμένο αμύγδαλο ρίχνουμε τη φρυγανιά και το χυμό λεμονιού.
Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαλακή σπάτουλα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ό,τι σχήμα θέλουμε (συνήθως στο σχήμα ενός μικρού μπιφτεκιού) και στη μέση της επιφάνειας του αμυγδαλωτού ακουμπάμε πιέζοντας ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα αμυγδαλωτά και τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους σε ρηχά ταψιά, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι μαλάκα αλλά σιγά-σιγά όσο κρυώνουν σκληραίνει η υφή τους.
Αναποδογυρίζουμε το ταψί πάνω σε μία καθαρή πετσέτα, ραντίζουμε το αντικολλητικό χαρτί από την πίσω πλευρά με λίγο ανθόνερο και τα αμυγδαλωτά θα αρχίσουν να ξεκολλάνε σιγά-σιγά χωρίς να σπάνε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα τυλίγουμε ένα-ένα σε μεμβράνη ή ζελατίνα, όπου και θα διατηρηθούν για πάρα πολύ καιρό χωρίς να χάσουν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους.
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα ζεστά αμυγδαλωτά με λίγη ζάχαρη άχνη.