Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε, πλένοντας καλά το κρέας (μερίδες).
- Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα.
- Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλα τα υγρά του, περίπου για 25 λεπτά.
- Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
- Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαραθούν καλά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά και τα καρότα.
- Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Κάνουμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φρικασέ.
- Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια.
- Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά.
- Αν το κρέας είναι βρασμένο και το φαγητό έχει πολύ ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε δυνατά για 5-6 λεπτά να ρεντουίρει, να μειωθεί ο ζωμός, και μετά κάνουμε το αυγολέμονο.
- Συνοδέψτε το αρνάκι φρικασέ με την φανταστική απλή παραδοσιακή μαρουλοσαλάτα, που ταιριάζει τέλεια.