Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με κρέας στην κατσαρόλα, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με κρύο νερό για 30΄. Τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες.
Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα.
Τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβύθια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό.
Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβύθια.
Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή. Είναι φαγητό που τρώγεται με πιρούνι.