Αρνάκι με ανθόγαλο, μία μοναδική συνταγή από τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο Κρίτσας «Λατώ».

Αρνάκι με ανθόγαλο, μία μοναδική συνταγή από τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο Κρίτσας «Λατώ».

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
4

Για το αρνάκι με ανθόγαλο

  • 1½ kg αρνί γάλακτος
  • 1/2 kg ανθόγαλο (τσίπα)
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το αρνάκι με ανθόγαλο

    Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα το κρέας μας σε μερίδες.

    Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλει τα ζουμιά του και να μαλακώσει. Αν θέλει λίγο ψήσιμο ακόμα, προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί.

    Μόλις ψηθεί βάζουμε το ανθόγαλο (τσίπα), το ανακατεύουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

    Για το αρνάκι με ανθόγαλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθόγαλο με στραγγιστό γιαούρτι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται