Μοναδικός συνδυασμός με τα αμύγδαλα να προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική νότα.

Μοναδικός συνδυασμός με τα αμύγδαλα να προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική νότα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
12

Για το αρνάκι με βερίκοκα

  • 800 γρ. αρνάκι (μπούτι κομμένο σε κύβους)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 800 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κ.σ. φρέσκος δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 180 γρ. βερίκοκα (αποξηραμένα)
  • 50 γρ. αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το αρνάκι με βερίκοκα

    Σοτάρουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρέας για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

    Το βγάζουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

    Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κονιάκ.

    Προσθέτουμε το ζωμό, το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, την κανέλα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

    Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση, καθώς και το δυόσμο, και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μελώσει.

    Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται