Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε πρώτα το ρύζι σε μπόλικο νερό για περίπου 1 ώρα.
- Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε ψιλό σουρωτήρι, μέχρι το νερό που θα τρέχει να πάψει να είναι άσπρο.
- Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
- Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να βράσει με μπόλικο νερό.
- Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄.
- Σε βαθύ ταψί βάζουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μάραθο.
- Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε με το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μετράμε το ζωμό του κρέατος. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2,5 φλ. ζωμό.
- Συμπληρώνουμε με νερό μια και ο ζωμός είναι λιγότερος από αυτόν που χρειαζόμαστε.
- Τοποθετούμε το κρέας από πάνω και ψήνουμε το αρνάκι με το πιλάφι για περίπου 40΄, έως ότου σκάσει το ρύζι, στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
- Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι.