Αρνάκι στο φούρνο µε ρύζι

Αρνάκι στο φούρνο με ρύζι πιλάφι, ένα φαγητό που μυρίζει Πάσχα και άνοιξη! Πεντανόστιμο στη γεύση και εντυπωσιακό στην όψη.

Εύκολη
2:15

8

1 ώρα και 30 λεπτά

45 λεπτά

αρνι με ρυζι στο φουρνο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε πρώτα το ρύζι σε μπόλικο νερό για περίπου 1 ώρα.
  2. Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε ψιλό σουρωτήρι, μέχρι το νερό που θα τρέχει να πάψει να είναι άσπρο.
  3. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
  4. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να βράσει με μπόλικο νερό.
  5. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
  6. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄.
  8. Σε βαθύ ταψί βάζουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μάραθο.
  9. Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε με το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  10. Μετράμε το ζωμό του κρέατος. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2,5 φλ. ζωμό.
  11. Συμπληρώνουμε με νερό μια και ο ζωμός είναι λιγότερος από αυτόν που χρειαζόμαστε.
  12. Τοποθετούμε το κρέας από πάνω και ψήνουμε το αρνάκι με το πιλάφι για περίπου 40΄, έως ότου σκάσει το ρύζι, στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  13. Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι.
Απόρρητο